LocostUSA.com

Learning how to build Lotus Seven replicas...together!
It is currently December 15, 2019, 5:54 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: November 6, 2013, 5:41 pm 
Offline

Joined: June 15, 2010, 8:29 am
Posts: 550
Location: Duxbury, MA USA
After much screwing around and many emails with Trail Tech support, I have this working perfectly.
If anyone decides they want to go this route, follow the tips below.
I ended putting the speedo sending unit on a rear hub. I had it on the driveshaft, but it turns out that the sender cant deal with more than 40Hz.
If you do order, get the now available tach sense wire with the 625K resistor...absolutely necessary.
Avoid ground loops. Dont connect the tach sense ground if you are using the power ground wire... I know, it sounds ridiculous.
I recommend a grounded copper foil shield around the wire wrapped on the spark plug wire and make sure that the sense wire is routed away from the other plug wires.
Paul

_________________
Parts left out cost nothing and cause no problems!!


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: July 19, 2014, 5:22 pm 
Offline

Joined: October 19, 2010, 11:24 pm
Posts: 84
JPS Europa wrote:
After much screwing around and many emails with Trail Tech support, I have this working perfectly.
If anyone decides they want to go this route, follow the tips below.
I ended putting the speedo sending unit on a rear hub. I had it on the driveshaft, but it turns out that the sender cant deal with more than 40Hz.
If you do order, get the now available tach sense wire with the 625K resistor...absolutely necessary.
Avoid ground loops. Dont connect the tach sense ground if you are using the power ground wire... I know, it sounds ridiculous.
I recommend a grounded copper foil shield around the wire wrapped on the spark plug wire and make sure that the sense wire is routed away from the other plug wires.
Paul


I can confirm this works nicely. I just install my vapor speedo on my R1, I just modified my tach sense wire and added in a 1M Ohm resistor (its the closest I had on hand) and I get nice clean signal, no need to buy anything additional.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
POWERED_BY