LocostUSA.com

Learning how to build Lotus Seven replicas...together!
It is currently September 25, 2018, 12:58 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: February 5, 2018, 2:34 pm 
Offline
User avatar

Joined: August 11, 2013, 6:03 am
Posts: 378
Location: CNY
Ah, alright.

You'd connect it across the LED, top side of my diagram going to red(positive)/Key-on power and bottom side going to the black/ECM connection.

This shouldn't cause any dimming, since the resistor is across the LED and won't limit power to it.
It's similar to stuffing a regular 194 dash bulb across it, but it doesn't light up and the cap should smooth out any pulsing/dimming stuff and keep the flicker down.

If it doesn't fix the flicker/fault code, then you may need to add another 1K resistor across the one shown.

No worries as far as understanding, electrical stuff can take a certain kind of crazy to deal with. I sometimes wish I could bottle and sell my excess off. I'd make a mint. :lol:


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: February 21, 2018, 3:24 pm 
Offline

Joined: October 10, 2010, 10:26 am
Posts: 1051
Location: Bakersfield, CA
Out! Out! Damn Flicker!

I guess if you stare at the puzzle long enough, and try enough different combinations, eventually it might work itself out, which is exactly how I came to eliminate my CEL's flicker issue.. As was stated, it simply took a bit of trial and error..

I tried all sorts of combos until I stumbled upon simply wiring in (1) 1K resistor across the LED, and viola! Done and done- no more flicker :idea:

Don't know exactly the why, but I like the result- the LED is super bright when it's on, and off completely at all other times- woo hoo..

Now to go chase down some other sorting issues..

Thanks for the collective wisdom- always, always appreciated :cheers:

--ccrunner

_________________
My '72 Honda N600 build log (bike engine in a microcar)...
http://www.locostusa.com/forums/viewtop ... 36&t=14452

My '63 Volvo 1800 with a turbo inline 4 build log (LNF Ecotec compliments a Svelte Swede)
http://locostusa.com/forums/viewtopic.php?f=36&t=16309

My '59 Berkeley 492 / VFR800 transplant build: "A Berkeley With Bite!"


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
POWERED_BY